Van 13 t/m 20 september heeft een groep mtb-ers en racers Italië op haar best leren kennen.

Gruppo Bregman spreekt…..Na een voorspoedige reis staan we stipt om 08.30 in de heerlijke warmte van Italië (nu al 25 graden, wat een overgang!), vliegveld Ancona waar we worden verwelkomd door Wijnand, de eigenaar en kok van het agriturismo Ca’ Palazzo en Bob, onze fietscoach. Een half uurtje later staan we ons om te kleden en intussen voorziet Wijnand iedereen van heerlijke Italiaanse wrap. Twee splinternieuwe Giant-fietsen staan te op ons te wachten en de vanuit Nederland overgekomen fietsen staan ook te glinsteren in de zon. Een groep mountainbikers vertrekt per auto en wij rijden met een peleton van vijf man van vliegveld Ancona richting Pergola, ondersteund door een ware filmploeg die opnames maakt voor een promo-film.

Na een heerlijk diner en een welverdiende nachtrust breekt er een nieuwe schitterende dag aan. We vertrekken zonder Bob alvast richting de Monte Nerone (1525 meter). We stoppen in Cagli voor een perfecte espresso en vervolgen daarna onze tocht. Onder aan de voet bellen we Bob dat we alvast aan de klim beginnen. De klim is zwaar, gemiddeld 8,5% stijging en onregelmatig. Maar de uitzichten zijn prachtig. Onderweg komen we een kudde wilde paarden tegen waardoor ik toch nog even van de fiets moet om deze weg te jagen. Als we met zijn drieën boven zijn schieten we nog wat mooie plaatjes en beginnen we daarna aan de afdaling. Terug in Piobicco bestellen we een lunch en wachten we op Bob, die inmiddels in de buurt is. Met vijf man vervolgen we onze tocht. In Cagli splitst de groep zich weer. Drie van ons nemen vanuit Cagli de Monte Petrano (1163 meter) en twee gaan alvast richting Ca’ Palazzo.

De derde dag staat de Monte Catria (1701) op het programma. We vertrekken met 4 man en rijden een prachtige route met alvast wat klimopwarmertjes erin. Na een traditionele espresso in Chiaserna en het bijvullen van de bidons beginnen we aan de klim van de Catria. Met zijn drieën rijden we door om de Giro-trilogie te voltooien: de Monte Petrano was de aankomst van de Giro in 2009 en wij hebben besloten dat dit de finale wordt. De klim is mooi gelijkmatig met zeer goed wegdek.

We kunnen terugkijken op drie geweldige fiets- en culinaire verwendagen!

La bella vita


Bekijk meer ervaringen