Tartufo bianco2-11-2014…..Ben van Beurten ‘FAMIGLIA’

Een nieuwe dag begint, na een fantastische avond waar we hebben kunnen genieten van het Truffeldiner. Gerechten van o.a een zachte kalfshaas met funghi crudo tartufo bianco, een creme van broccoli met een truffelcreme van fagioli  en samen met Wijnand huisgemaakte truffelworstjes, gaan we vandaag de truffel markt op. Eerst gaan de mtb’ers nog even helemaal los en we ontmoeten elkaar op de Truffelmarkt in Acqaulagna. Vandaag was daar het truffelfeest allerlei kleine ambachtelijk producenten presenteren daar hun mooiste producten, de mooiste salami, prosciutto en de grootste mortadella staan in vele mate en soorten ons te verleiden. In Italië is het feestdag en de dag om met de familie op pad te gaan en genieten van het heerlijke eten. Ook wij gaan als een familie op pad en kijken onze ogen uit hoe de boeren met veel passie hun producten laten zien en vooral laten proeven. Genieten is het enige woord dat bij mij opkomt. Dan als kers op de taart gaan we boven op de berg bij een familie eten waar wij met open armen worden ontvangen. De gerechten worden met trots geserveerd door de hele familie, we eten anti pasti, drie soorten pasta en verschillende hoofdgerechten. Op het einde nog even met de familie op de foto. Een mooi eind van deze mooie dag en het voelde op deze dag als een ware grote FAMIGLIA.

Eerdere blogs


Bekijk meer nieuws